Gullruten 2012

På lørdag var det helt greit å bytte ut russebuksen til fordel for finkjole for å være med på Gullruten og ikke minst etterfesten. Håper alle fikk med seg den søte geiten og det lille lammet fra dyrenes fagforening da apen Julius dessverre ikke fikk være med. Vår oppgave var å bære ut dyrene på scenen og løpe og hente de. Greit at de klippet vekk oss, ettersom dyrene ikke var like enkel å hente tilbake fra scenen.Under generalprøven gikk ikke ting helt som det skulle. Geiten ville ikke opp trappen til scenen og lammet sklei på gulvet, og ble mer eller mindre liggende til vi måtte bære han ut på scenen. På scenen var de litt sjenerte så de foretrakk  å holde seg litt på siden av scenen. Men under sendingen overgikk de søte små stjernene forventingene, og vi jublet da nummeret var ferdig.Etterpå fikk vi billetter til etterfesten, og det er lett å si at det var ukens begivenhet, og noe mer glamorøst enn de ellers så kaotiske russeferingene. Har dessverre ikke noe særlig med bilder fra eventen.

 
Boardwalk Empire & sulten koffert

Etter en ikke så gale innsats på medieprøve og en koselig dag i stallen, skal jeg bare slappe av i kveld med kjæreste og Boardwalk Empire. Vil anbefale alle som ikke allerede har sett den til å gi serien en stor sjanse. Jeg elsker den!

Når det er sagt, ligger det en stor og skummel koffert i gangen og venter på at jeg skal mate den. Når det kommer til pakking, er jeg håpløs. Jeg er den som heller tar med meg altfor mye for å være på den sikre siden istedenfor å heller holde meg til bare det jeg trenger. Alltid beredt! Historielæreren min er helt fascinert over alle tingene som befinner seg på pulten min. Igjen, alltid beredt. Hvem vet når man kan få bruk for ting? 

BERLIN PÅ SØNDAG og jeg vet ikke hva jeg skal pakke, for mamma er ikke hjemme og kan hjelpe meg. Det eneste jeg vet er at det er kaldt! Og da må vel kjeledressen være det beste å pakke? Eller da har jeg bare plass til den i kofferten . . . 
 


Mor Courage

- og barna hennes.

Det er helt greit å ha gjennomsnittlig åtte timer norsk i uken og stille opp på Den Nationale Scene på kveldstid for å gå på teater. Bare atmosfæren i en teatersal gjør meg litt smålig høy på det kulturelle. Bare synd det synker så fort. Nå skal jeg ikke komme med en personlig og lang anmeldelse av stykket, bortsett fra av scenografien var helt fantastisk!
 

Handlingen i Bertolt Brechts berømte stykke er lagt til Tredveårskrigen som raste i fra 1618 til 1648 - en av de blodigste og lengste krigene i Europas historie.  Men stykket kunne like gjerne ha handlet om vår tids kriger og konflikter.
 

Mor Courage heter i virkeligheten Anna Fierling. Hun er en enslig mor uten annen kapital enn varene hun kan selge og sin beryktede dristighet. Vi følger Anna og barna på en trassig ferd gjennom en endeløs krigssone, hvor kampen for å overleve blir mer og mer tilspisset. Hver dag krever nye ofre. Hvor langt ville du gått for å beskytte barna dine i en slik situasjon? Hvem kan si hva som er rett og galt under slike forhold? Finnes det noen moralske helter i en krigssone?
 

Hentet fra:

- Den Nationale Scene 
 

2:37

Mandag. Helgen er over og man må tilbake til hverdagen. Sovner sent og må tidlig opp. Kort sagt ukens verste dag, med mindre det er langhelg og tirsdagen får den tvilsome æren.

Nå holder jeg på å se gjennom den gamle bloggen min 
http://stinesolbergs.blogg.no/, og har funnet ut at den var faktisk ikke så grusom som jeg huset at den var. Jeg er for trøtt til å skrive et bra innlegg her nå, så derfor reposter jeg et av de gamle innleggene.

2:37

Tidligere denne uken fikk jeg låne ett par filmer av Amalie, og en av dem var 2:37. Det er sjeldent at filmer rører meg og gjør at jeg vil se de flere ganger, men denne var faktisk så sterk og utrolig bra at jeg allerede har sett den to kvelder på rad.

Det er en helt vanlig dag på en helt vanlig skole i Australia. Klokken er 2:37 og en elev blir funnet på ett låst toalett med pulsåren kuttet over. Tiden blir skrudd tilbake. Der følger vi homoseksuelle Sean, Luke som er skolens store idrettsstjerne med en mørk hemmelighet, Steven som sliter med medfødte feil, Melody som nettopp har oppdaget at hun er gravid, Sara med spiseforstyrrelser og en kjæreste som ikke er som hun tror og "perfekte" Marcus. Hvem av elevene er det som har fått nok?

2:37 er en tankevekkende film som tar opp ett tema de fleste styrer utenom. Helt klart verdt å se!


Foto: http://thecia.com.au/reviews/1/images/2-37-poster-0.jpg

STINE

Rapport fra vidden

Dagene går unna, jobb & jobb & jobb. Og når jeg ikke jobber gjør jeg ingenting. Bortsett fra å se på film og tv-serier. Synd å sløse bort dagene når man faktisk sitter på Hardangervidden med ekstremt fine turmuligheter. Men når sant skal sier, så er det kaldt her! Så kaldt at man nesten skulle tro vinteren er på vei. I dag så jeg snø utenfor vinduet, og gradestokken viste ca 2 grader kl 10 i dag tidlig.Og det er jeg ikke godt nok forberedt til klesmessig.

Om noen fyller dagene sine med like mye meningsløst som meg, se en fin film;
Never let me go

 

Eller se en ikke fullt så billedlig fin serie;
Breaking Bad 

 Amalie og Stine
To jenter på 18 og 19 år fra Bergen!
Legg oss til som venn!

ARKIV

Mai 2012 April 2012 Mars 2012 Februar 2012 Januar 2012 November 2011 Oktober 2011 September 2011 August 2011 Juni 2011

KATEGORIER

Blogg DIY Foto Hobby Hverdag Klær og sånt Konkurranse Musikk Musikk fra A-Å Reiser Russetid Samfunn Sammenkomster Tankespinn Trening og kosthold Underholdning Video

VI LESER

Annika Berglihn Frekke Sekker Ida Im Fancy Ine June tegninger Keiko Lynn Line Marthe Mira Jakobsen Sara Stine Superkul Tirill Tuulabloglovin