Gratulerer

Gratulerer med dagen alle sammen!  Feir dagen for et flerkulturelt Norge, for fellesskap og samhold!

Min elskede bunad jeg desverre ikke skal gå med i dag!Stolt

Jeg er så stolt av fine, flinke vennen vår. Årets europeer! Ikke dårlig! :-) Les mer her!Nå skal resten av frigjøringsdagen brukes sammen med Osterøy AUF, pizza og forhåpentligvis mange nye medlemmer før vi drar på gravene til de to prisvinnerne. Trist og fint på samme tid.
Har du sett Per Kristian?

Spre budskapet og hjelp til med å lete. Ikke bare i Bergen, men over hele landet! Gjør det for de som savner en i familien sin. For de som savner vennen sin. For alle de som leter etter han.Barn av regnbuen

"Sammen skal vi leve, hver søster og hver bror. Små barn av regnbuen..." Når jeg en gang får barn skal jeg synge denne sangen for de hver kveld. Sangens betydning er viktigere enn noen gang!


Flukt på ørnens vinger

Handlingen er lagt til på 1600-tallet i Norge. Fattigdom og pest herjer landet, og prestestand og lensmannsfolk har ubegrenset makt. Noen av disse er gode folk, mens noen har valgt disse veiene fordi de er maktsyke. De voldtar kvinner og forlanger å bli behandlet som kongelige. Alle som sier i mot de blir beskyldt for å være fiender av Gud, og slike fiender må fjernes. Folket holdes nede og ingen får si imot. Det verste disse mennene vet er kvinner som sier dem imot, og det gjør hovedpersonen Magdalena.

Sult, frost og redsel. Hekser blir brent på bålet. Det skal lite til for å bli utstøtt fra samfunnet. Det må kjempes dersom en skal overleve, og det gjør kjærligheen og samholdet viktigere for å komme seg gjennom dagene og for å oppnå rettferdighet.Selv har jeg akkurat begynt på boken, og jeg er HEKTET! Tar meg bare en liten pause fra lesingen for å anbefale den videre! I år er Harry Hole og påskekrim byttet ut for første gang! Dersom du synes det virker spennende kan du se mer her!Red Heart


Halkawt Mustafa er født i Nord-Irak, hvor filmen også er spilt inn. I 2000 flyttet han til Norge med familien sin og er i dag norsk statsborger. "Red Heart" er hans første spille film.
 

Filmen handler om to forelskede tenåringer, Soran og Shirin. De ønsker å gifte seg, men Shirin er lovet bort til en annen. På bryllupsnatten blir Shirin kidnappet av Suran og sammen rømmer de til storbyen. Ingen kjenner dem, og her planlegger de å starte et nytt liv sammen. Det viser seg at livet i storbyen ikke blir noen dans på roser.En dramatisk og gripende film. Anbefales, ikke på det sterkeste, men se den likevel.

 

210312

Internasjonal dag mot rasisme - Markert med utdeling av antirasistiske boller og folk satt hånden ned mot rasisme!DAGENS!

Når man er fattig student er det gjerne vanskelig å støtte saker og organisasjoner med penger. Et godt alternativ da er å hjelpe andre å hjelpe! Så i dag har jeg, Sara, Simon og nesten 80 andre fra nærområdet gått rundt med bøsser og samlet inn penger. Jeg blir helt rørt over hvor mange snille mennesker som finnes der ute, og spesielt da denne ene episoden;

Jeg ringte på til et lite hus, og etter en stund ble døren åpnet av en gutt i syvårsalderen. Jeg sa hvorfor jeg va der, og etter noen sekunders tenketid ba han meg vente litt, og løp inn igjen. Rett etterpå kom han ut igjen med sin egen lommebok og tok opp 30-40 kroner. Han fortalte med trist stemme at han var alene hjemme så dette var alt han hadde. Jeg spurte om han var sikker på at han ville gi pengene, istedenfor å heller be foreldrene gi senere. Jeg forventet at han skulle bli litt skeptisk og kanskje trekke seg tilbake, men istedenfor gliste han stort og sa; "Nei, dette er jo viktig! Det går jo til en god sak, ikke sant?" Ble så rørt at jeg fikk tårer i øynene! Gjorde virkelig dagen min!UTMELDT FRA STATSKIRKEN

Dette innlegget kommer nok til å få en god del mindre kommentarer enn de som handler om mote og overfladisk hverdag, noe som i grunn er litt trist. Jeg velger likevel å dele det, fordi jeg tror mange er i samme situasjon som jeg var.

Uken som var tok jeg endelig steget og meldte meg utav statskirken! Mange reagerte litt og lurte på hvorfor, men kan egentlig si det så enkelt som at jeg ikke er kristen og da ser jeg ikke vitsen med å være med i et kristent trosamfunn. Selvfølgelig er mange av verdiene innenfor kristendommen veldig gode, og mange blir brukt som gode retningslinjer i dagliglivet. Likevel veier de negative sidene mer enn de positive for min del. Et eksempel er synet på homofili og abort.

Det mange sikkert også ikke vet er at kirken mottar penger via statsbujett og lokalt fra kommunene. Pengene for meg ville forsatt gått til kirken dersom jeg ikke hadde meldt meg inn i en annen organisasjon. Jeg meldte meg derfor samme dag inn i Humanetisk Forbund. Føles egentlig ganske deilig å være utav noe jeg ikke tror på, og inn i noe som står for mye av det samme som meg. Humanetisk Forbund jobber blandt annet for menneskerettigheter i utviklingsland, noe som er kjempebra!

En annen ting jeg er veldig for er at stat og kirke skal skille lag! En statsmakt i et flerreligiøst, mangfoldig samfunn bør ikke ta stilling til fordel for en religion. Det er også udemokratisk at minst halvparten av regjeringen må være medlem av Den norske kirke, og det er faktisk i strid med menneskerettighetene å nekte kongen trosfrihet!

Angrer også på at jeg ikke konfirmerte meg humanetisk, siden jeg allerede da visste hva jeg trodde på! (Bildet er tatt noe senere!)


Dette ble litt hopping frem og tilbake, og mye var veldig enkelt og litt rotete forklart, men håper dere fikk med dere hva jeg mener! Og har du noen meninger om dette? Diskuter!


ENGASJER DEG DU OGSÅ!

Jeg har fått med meg at utrolig mange har delt dette allerede, og det er kjempebra! Jeg velger likevel å dele det videre tilfelle det er noen der ute som ikke har fått det med seg!

Joseph Kony er verdens verste levende kriminell. I løpet av 26 år har han bortført over 30 000 barn og tvunget de til et liv som barnesoldater i Uganda. Barnesoldatene må drepe sine egne foreldre og jentene tvinges til å være sexslaver. Dette har pågått så lenge fordi han har vært usynlig for verden. Tidligere har det vært få som har visst om han, og enda færre som har visst hva han driver med.

Jeg vet de fleste vil tenke "Herregud, 29 minutter? Det gidder ikke jeg altså!", men vær så snill å se filmen og del videre! Sånne ting skal absolutt ikke skje! Og når det skjer må det bli kjent slik at de som gjør det kan straffes!

KONY 2012 from INVISIBLE CHILDREN on Vimeo.

Med mobilen som våpen

Vil du engasjere deg mer i Amnestys aksjoner? Om du ikke har tid eller mulighet til å engasjere deg fysisk på møter og utøvende aksjoner, hvorfor ikke vise at du bryr deg ved å melde deg inn i Amnestys SMS-aksjon? Selv er jeg med i denne aksjonen og har sendt APPELL mange ganger. Man mottar SMSer 3 ganger i måneden til 6 kr per SMS. Overskuddet går til Amnestys arbeid. Det er selvfølgelig valgfritt å svare på disse tekstmeldingene, og man kan melde seg ut når som helst.

 

Følgende tekst og bilder er hentet fra hjemmesiden til Amnesty International:

 


Stopp tortur, henrettelse og andre brudd på menneskerettighetene når som helst og hvor som helst.Send AMNESTY til 2160 for å melde deg inn i SMS-nettverket. Da mottar du en SMS fra Amnesty International. Trykk ?svar? på mobilen og skriv APPELL og NANET DITT og send.

Vi legger meldingen din inn i en ferdigskrevet appell. Appellen videresendes fra oss via faks eller epost til vedkommende som er ansvarlig for menneskerettighetsutbruddet. Dette kan være statsoverhoder, lokalmyndigheter, internasjonale organisasjoner og bedriftsledere.

Det koster seks kroner per aksjon ? omtrent det samme som et frimerke. Tre aksjoner pr. måned innebærer dermed 18 kroner. 

Nesten 55 000 SMS-aktivister utgjør Amnestys største og mest effektive aksjonsnettverk i Norge. SMS-aksjonene brukes når det er antallet underskrifter og rask responstid som teller. Vi ser hele tiden tegn til at i de sakene Amnesty har aksjonert, har hatt et positivt utfall. Alle sakene som sendes ut på SMS ligger også på nett. Følg med på aksjonssidene til amnesty.no for oppdateringer.

 

For å melde deg av, send STOPP AMNESTY til 2160.

 

 
Amalie og Stine
To jenter på 18 og 19 år fra Bergen!
Legg oss til som venn!

ARKIV

Mai 2012 April 2012 Mars 2012 Februar 2012 Januar 2012 November 2011 Oktober 2011 September 2011 August 2011 Juni 2011

KATEGORIER

Blogg DIY Foto Hobby Hverdag Klær og sånt Konkurranse Musikk Musikk fra A-Å Reiser Russetid Samfunn Sammenkomster Tankespinn Trening og kosthold Underholdning Video

VI LESER

Annika Berglihn Frekke Sekker Ida Im Fancy Ine June tegninger Keiko Lynn Line Marthe Mira Jakobsen Sara Stine Superkul Tirill Tuulabloglovin