Landskapsblder #2

På skolen hadde vi i oppgave å ta landskapsbilder. Det endelige resultatet skulle være en bildeserie på 3 bilder som skulle ha en estetisk sammenheng.

Stikkordet er horisont, og det er vel ikke så vanskelig at horisontlinjen hovedsakelig binder sammen de tre bildene.Bildene er tatt tre forskjellige steder i Åsane, utenfor Bergen.

 LandscapeSTINE

A milion things to like

Hei, jeg heter Amalie og jeg liker egentlig veldig mye forskjellig. Jeg liker foreksempel hester, jeg liker å ta bilder, men jeg bruker aldri nok tid på det. Jeg syntes egentlig det er ganske gøy å lage film og. Jeg har alltid likt å tegne, men har nettopp begynt opp igjen, og jeg liker tydeligvis godt å bare krølle arkene sammen og kaste dem. Jeg liker å kjøre bil og kan ikke vente med å få lappen.

I fjor begynte jeg å strikke noen votter, men jeg strikket en halv vott før jeg kastet pinnene(ikke bokstavelig. Votten ligger fortsatt og venter på meg). Så egentlig liker jeg å strikke og. Tror ikke jeg hadde hatt noe i mot å være flink å sy heller, jeg har faktisk laget en kjole, men ikke helt alene. Jeg liker å ha blogg og innimellom, men noen ganger liker jeg det ikke. Da hører det for såvidt med at jeg liker å skrive og. Før skrev jeg kjempemasse, kunne skrive historier på opp til 30 word-sider før jeg slettet de. Nå lider jeg av kronisk skrivesperre. Jeg må også meddele at jeg liker å ha orden, men jeg er kun flink til det i perioder.

Det som er kjipt med å like så masse ting, er at jeg aldri klarer å bestemme meg for hva jeg skal gjøre. Jeg er ikke flink til å fullføre. Det ender bare opp med at jeg bare ser på folk som er flinkere enn meg og det dreper motivasjonen min selv om konkurranseinstinket glimter til i ny og ne. Ellers ser en haug dårlige tv-serier. Liker egentlig det og.

Siden jeg aldri har presentert meg på bloggen før, kan jeg vel kalle dette for en slags presentasjon.

 

 
The art of apologizing

Kjære alle dere få som leser denne bloggen. Jeg skal ikke beklage meg fra mitt fravær. Fraværet grunnes selvsagt mangel på info som er verdt å dele med cyberverden. Det er beklagelig å si at jeg ikke husker hva jeg spiste til frokost i går, i forgårs og dagen før. Ei heller hva jeg hadde på meg. Det var nok ikke verdig en insiprasjonskilde.

Jeg kan også informere om denne bloggens nye design heller ikke er på vei. Dette skyldes mangel på iniativ.

Fra spøk til alvor hadde klassen vår mest sannsynlig det siste kakesalget på Garnes VGS med tanke på its outcome. Gladnyheten er at vi også selger i morgen, woho. Etter det satser vi nok på barnedisco! Flott å ta en svingom på dansegulvet med de yngre generasjonene. Vi samler inn penger til klassetur til Berlin i februar. Kom gjerne med tips til inntekt. :)

 

Og til slutt, hør denne:

 
Det perfekte forhold!

Vet dere lurer veldig på hvorfor jeg og Martin har det så bra sammen. Vi gjør som Sofsen, vi;STINE

Party Alias

I dag var jeg bare på skolen i ca 1 time(!) for å se ferdig en film, før vi fikk gå. Årets første fotooppgave er utlevert og landskap er temaet. Det var grunnen til at vi fikk gå, for å fotografere. Men som de fleste vet eller har hørt rykter om,  luftfuktigheten i Bergen oppstå som et broblem når det gjelder det med kamera og slikt. Hva med å produsere regn-kameraer? Det hadde vært en fin ting det. Og det hadde kommet godt med i dag. Med turklræ, joggesko og fotobagen på skulderen var jeg klar for hva enn det skulle være. Og ut bar der, men det tok ikke lange tiden før jeg stod med skjegget i postkassen, kliss våt! Fikk tatt noen bilder på veien, sånn mens jeg først hadde kamera med meg. Jeg tror jeg må skaffe meg et stativ, og videre utsetter jeg fotooppgaven til i morgen.

 

Akkurat nå har jeg akkurat kommet snufsende og tungpustet inn døren etter jentekveld hos Susanne. Allergi er liksom bare i veien ... Men jeg overlevde, så vidt, og det var kjempekos. Party Alias ga meg sansen for brettspill(kan vel forsåvidt kalle det en oppdatering fra Ludo), og jeg tror jeg må gå til innkjøp av det, til tross for at jeg absolutt ikke imponerte(bortsett fra nybegynnerflaks den første runden). Hvem forklarer parkett som noe som henger på en vegg? Ellers disket Susanne opp med taco, hjemmelaget bløtkake og ikke-hjemmelaget sjokoladekake. 
Cookiemonster

Kakesalget i går gikk bra, og vi fikk tjent inn en fin sum. Hele klassen var kjempeflink og stod på. Et steg nærmere Berlin i februar. Gleder meg kjempemasse, selv om det det er et halvt år til.

Kakesalg neste onsdag også, da satser vi på at det går enda bedre enn denne gangen.

 

Flinke selgere:

Elise sine kakemonstre. Dødskule!


 

Body-cake

Endelig har jeg fått bruk for den fine oppskriftsboken min(med hele TO oppskrifter i). Jeg og Stine laget nemlig sjokoladekjeks i dag. I morgen er det kakesalg på skolen som en slags "kickoff" til kantinen vi holder på å få i gang, til inntekt for klasseturen vår i februar.

Anyways, jeg prøvde å inspirere klassen med fantastiske bilder av lekre bakverk, men de falt dessverre ikke helt i smak;

 

Denne syntes jeg faktisk var dødskul:

 

Tror en del mistet appetitten så det blir hvertfall ingen kroppsdeler til salgs i morgen. Jeg og Stine laget egentlig bare sjokoladekjeks, som er veldig gode. Vi måtte tredoble oppskriften, dvs nesten 2 liter mel måtte til. Da kan du jo bare gjette deg til resten:

Det tok noen timer å få ferdig alle disse:

 

Håper forresten alle får med seg innlegget til Stine som er rett under dette. Jeg ler fortsatt.
Jeg trenger en diagnose

Hvorfor har ingen gitt meg noen diagnose? Da kunne jeg i hvert fall unnskyldt flausen på bussen i dag...

Dere vet hvordan det er når man er trøtt og sliten og bare forter seg inn på bussen, setter seg ned og plutselig begynner man å lure på om man gikk på riktig buss? For nøyaktig 3 timer siden gjorde jeg akkurat dette, og bestemte meg for å spørre sidemannen hvilken buss det var. Istede klarte jeg å si at dette er flaktveitbussen, altså så forsikret jeg sidemannen om at han satt på Flaktveitbussen. "Ja, jeg vet det..." sa han og smilte oppgitt til meg. Har aldri vært så flau før... I tillegg klarte jeg ikke å slutte å le av meg selv, så fikk en del (UNDERDRIVELSE!!!!) blikk!Nå sitter jeg og Amalie og baker sjokoladekjeks til kakesalget vi skal ha på skolen i morgen. Tredobbel oppskrift og nesten to liter mel... Vi har nok av jobb resten av kvelden! Amalie kommer tilbake senere med bilder!

STINE

2:37

Mandag. Helgen er over og man må tilbake til hverdagen. Sovner sent og må tidlig opp. Kort sagt ukens verste dag, med mindre det er langhelg og tirsdagen får den tvilsome æren.

Nå holder jeg på å se gjennom den gamle bloggen min 
http://stinesolbergs.blogg.no/, og har funnet ut at den var faktisk ikke så grusom som jeg huset at den var. Jeg er for trøtt til å skrive et bra innlegg her nå, så derfor reposter jeg et av de gamle innleggene.

2:37

Tidligere denne uken fikk jeg låne ett par filmer av Amalie, og en av dem var 2:37. Det er sjeldent at filmer rører meg og gjør at jeg vil se de flere ganger, men denne var faktisk så sterk og utrolig bra at jeg allerede har sett den to kvelder på rad.

Det er en helt vanlig dag på en helt vanlig skole i Australia. Klokken er 2:37 og en elev blir funnet på ett låst toalett med pulsåren kuttet over. Tiden blir skrudd tilbake. Der følger vi homoseksuelle Sean, Luke som er skolens store idrettsstjerne med en mørk hemmelighet, Steven som sliter med medfødte feil, Melody som nettopp har oppdaget at hun er gravid, Sara med spiseforstyrrelser og en kjæreste som ikke er som hun tror og "perfekte" Marcus. Hvem av elevene er det som har fått nok?

2:37 er en tankevekkende film som tar opp ett tema de fleste styrer utenom. Helt klart verdt å se!


Foto: http://thecia.com.au/reviews/1/images/2-37-poster-0.jpg

STINE

"På Vei" premiere og afterparty

Tenkte jeg skulle ta å blogge litt siden jeg vet hvor mye dere savner innleggene mine (dere trenger ikke nekte for det)! Har ikke så mye interessant å meddele bortsett fra at jeg var på filmpremiere til Andreas Johannessen sin nye film "På Vei" på Verftet i går, etterfulgt av afterparty. At fyren er flink er det ingen tvil om!

Jeg tok ingen bilder hele kvelden, så dere heller se litt på traileren til filmen!

"På Vei." Official trailer - Airtime productions from Andreas Johannessen-Airtimeprod on Vimeo.

STINE 

Waking up thinking it`s a school day, but then realizing it`s Saturday

Kjenner det var godt å bare slappe av i dag, men så kom jeg på at jeg faktisk ikke har det likevel. Våknet kl 10 livredd for å ha forsovet meg, lettet for å kunne sove videre og definitivt ikke uthvilt da mamma endelig kom og vekket meg. Kjapp tur i stallen, og joggetur i regnet! Å jogge i regnet med musikk på ørene er herlig. Glemmer liksom at man blir sliten.

Har også kjøpt meg en bok til å skrive ned diverse oppskrifter i. Den er veldig fin og per dags dato inneholder den hele TO oppskrifter:

 
 

Bloglovin`

Følg denne bloggen med Bloglovin

 

Kafègjengen & threading

Når skoleuken er over, er det herlig å bare slå seg ned på en kafè med gode venner. Spesielt når man bor langt unna hverandre til tross for at vi egentlig er klassebuddies, hehe.

Gamle venner, nye venner.
Overgangen fra ungsomsskolen til videregående er ofte litt splittende, og man mister lett kontakten med folk. Etter 1 1/2 år var det koselig å se igjen noen av mine tidligere bestevenner fra ungdomsskolen. Dette medførte også litt fysisk smerte. Threading. Veldig smertefullt, men jeg overlevde til tross for den høye(?) smerteterskelen min. Jeg blir kvalm om jeg faller og slår meg på kneet ... Og epilator på leggene tør jeg ikke å tenke på en gang! I hvertfall, threading var for min del veldig facsinerende og kanskje jeg må få min gode venn, threaderen til å lære meg.

 

 

Ha en fortsatt fin fredagskveld!


Amalie og Stine
To jenter på 18 og 19 år fra Bergen!
Legg oss til som venn!

ARKIV

Mars 2012 Februar 2012 Januar 2012 November 2011 Oktober 2011 September 2011 August 2011 Juni 2011

KATEGORIER

Blogg DIY Foto Hobby Hverdag Klær og sånt Konkurranse Musikk Musikk fra A-Å Reiser Samfunn Sammenkomster Trening og kosthold Underholdning Video

VI LESER

Annika Frekke Sekker Ida Im Fancy Ine June tegninger Keiko Lynn Line Marthe Mira Jakobsen Sara Stine Superkul Tirillbloglovin