Sneak peak - stop motion

Siste innspurt i mediafagene, og i den anledning ville jeg og Sara utfordre oss selv. Ingen av oss har noen gang laget en stop-motion film, så dette kan bli spennende. Tøffingen Sara stiller som modell og jeg malte hele henne hvit, og senere svart. 

Her er noen bilder fra fotograferingen(overse lyset i det siste bildet): 

Portrait


Foto: Sara VL
Ting man finner på loftet

I dag har jeg vært på tur med både ponnier og litt større firbeinte. For ikke å snakke om at jeg var en tur på loftet med mamma. Der var det rimelig trangt, men fangsten ble sendt ned i form av en haug med glass. Fie glass. Så nå har jeg masse glass. Og vi fant mammas gamle skinnjakke og et eldgammet skjørt som fikk meg til å se ut som en hafrue.
 

Aller helst skulle jeg lagt ut noen fine antrekksbilder til dere, men når ferie for meg stort sett betyr det samme som stallen, er ikke ridebukse, ullgenser og sherogser noe jeg ser som spesielt viktig å dele med dere. 
 

PEACOCK FEATHER TATTOO

Unnskyldningen for mitt bloggfravær er faktisk veldig god. Belønningen etter prøveeksamen ble denne:Resultat etter fire timer:


ILLUSTRATOR PANDA

I anledning prøveeksamen må jeg renske opp i pcen. Da fant jeg tilbake til denne søte pandaen jeg lagde på skolen for en stund tilbake da vi hadde kurs i Illustrator. Den er veldig enkelt laget av former, farger og gradients.


Fototips for dummies

Etter å ha klikket meg gjennom et hav av blogger, sitter jeg igjen med følelsen av at de fleste trenger et par tips når det kommer til foto. Er det bare jeg som synes det blir i overkant pinlig når man bruker overskriften "Photoshoot", etterfulgt av et drøss med blitsbilder tatt foran spisebordet i stuen? Nei, tenkte det!

For det første, dersom du skal ha en såkalt fotoblogg, bør man lære seg de manuelle innstillingene. Selv om det ser ut til at mange har informert om disse før, er det tydeligvis ikke alle som har fått det med seg, så her kommer det nok en gang tips til hvordan man bruker de manuelle innstillingene på kamera!

Blenderåpning
Blenderåpningen kan man egentlig sammenligne litt med pupillen i øyet. Dersom det er lyst blir den bitteliten, og dersom det er mørkt utvider den ser og blir stor. Dette er for å regulere hvor mye lys som blir sluppet inn. Dersom man har en liten blenderåpning (høyt tall) slipper kamera inn lite lys, og dersom man har en stor blender (lavt tall) slipper det inn mye lys.
I tillegg til dette regulerer blenderåpningen dybdeskarpheten. Dersom man vil ha bakgrunnen blurete og uklar kan man velge en stor blenderåpning (lavt tall), og dersom man vil ha hele bildet klart velger man en liten blenderåpning (høyt tall).

Eksempel på bildet tatt med stor blenderåpning. Ser dere hvordan bakgrunnen blir uklar og blomstene kommer i fokus?


Lukkertid
Lukkertiden er den instillingen som bestemmer hvor lang tid kamera skal bruke på å ta bilde. Det vil si hvor lenge kamera skal slippe inn lys. Dersom man skal slippe inn mye lys bruker man en lang lukkertid, men da er det viktig at både kamera og motivet står i ro.

ISO
Dette er enkelt forklart digitalt lys, altså lys som kamera legger til selv. Når man velger ISO er det viktig at man alltid prøver å bruke så lav ISO som mulig, ellers er det lett for at det det kommer støy i bildet og det ser kornete og mindre fint ut.

Og når det kommer til blits? Plis, ikke bruk det!

Smoke & mirrors

I dag blir det ingen outfitbilder på meg, ettersom jeg er syk og bare kastet på meg det første jeg fant liggende på gulvet. I tillegg griste jeg tomatsaus på genseren min. Uansett, av å bare sitte hjemme en hel dag, blir jeg hvertfall ganske rastløs. Jeg så en tutorial på Youtube om hvordan ta røykbilder. Uten å følge noen spesielle tips annet enn å bruke en svart bakgrunn, prøvde jeg meg litt frem. 

 SVARTHVIT SARA


Ettersom mattelæreren vår er sykemeldt og vikaren presterte å ikke dukke opp i dag, slapp vi blokkdag i matte og prøven ble utsatt. De fleste i klassen valgte å bli på skolen og jeg og fine Sara knipset litt bilder for å få tiden til å gå.
SURREAL

Amalie postet jo sin besvarelse på surrealismeoppgaven her, så da tenkte jeg at jeg kunne vise min også! Vet ikke hvor mange oppgaver jeg prøvde meg på, men som jeg ikke ble fornøyd med, så til slutt tok jeg bare å smelte sammen noen gamle bilder i photoshop. Kan absolutt ikke si meg fornøyd, og kvaliteten gjør det ikke akkurat så mye bedre. Menmen, har i alle fall noe å levere! Det er forresten ikke meningen det skal se så veldig ekte ut!Dersom dere vil se Line i klassen sitt kan dere trykke her!


IKKE GLEM Å LIK OSS PÅ FACEBOOK!

Eple med vrangforestilling

Tror jeg må si meg ferdig med bildet mitt til fotooppgaven vi har på skolen hvor temaet er surrealisme. Min hensikt er å få frem en vrangforestilling, og da har jeg valgt å ta utgangspunkt i en spiseforstyrrelse i form av mat.
 

Dessverre kan jeg ikke si meg helt fornøyd. Likte nesten testbildene bedre. Her er i hvertfall resultatet:
IKKE GLEM Å LIK OSS PÅ FACEBOOK!

Øyeeple

I forbindelse med surrealismeoppgaven, gjorde jeg dette for å teste ut litt forskjellig. Dette er bare en liten skisse og gjort på 15 min ca. 
 


Med ansikt som lerret

Om folk savner å høre om hva som skjer hver eneste dag, beklager jeg så inderlig. Sannheten er at livet med blogg ikke nødvendigvis er mer innholdsrikt enn ellers. Det bare virker sånn. 
 

Jeg og Sara sitter hos Elise som lager verdens beste sjokolademilkshake. Under ser dere også resulatet når Elise får utfolde sin kreativitet med ansiktet mitt som lerret.

 Coloured glass

Resultat av litt kjedsomhet fra gårsdagenHavfrue

Hokus pokus, simsalabim, en havfrue!Bottle Bell PhotographyJeg sier ikke noe annet enn; sjekk ut denne siden: bottlebellphotography

 
Natural aspectMidtpånattentull

Noe dypt, dypt inni meg sier at bloggen føler seg ensom når Stine ikke er her. Kanskje det er fordi det bare er meg igjen, og da er det jeg og bloggen, alene, sammen, etellerannettull. Kanskje det var godt at Stine fikk reist fra landet og ikke minst bloggen, for da slipper hun å spamme så sykt med alle ferieinnleggene sine. Det er lov å ta hensyn til de som faktisk skal være i minusgrader til vinteren blir til sommer, så får hun heller ha det så fint nede i Afrika. Det er sikkert ikke så varmt som de sikkert hadde håpet på en gang. Eddabedda, vannet er sikkert så kaldt at det ikke hadde spilt noen stor rolle om de heller hadde tatt et isbad i fjorden mellom Arna og Osterøy.

Sånn, nå skrev jeg masse tull for å bare lage meg en unnskyldning til å poste en ny GIF.

 

 

 Image and video hosting by TinyPicEndelig 50 m.m

Minner om fotokonkurransen jeg er med i her

 

Endelig kom denne babyen til meg i dag. Klør i fingrene. Må bare huske hvor jeg la fra meg minnekortet ..
 


Fotokonkurranse

Jeg er med i Noroffs Kreative Fotokunkurranse. Klikk her for å stemme på mitt midrag, så er du kjempekul. Bildet skal symbolisere et av de fire naturelementene, luft. 
 Green Coffee

Image and video hosting by TinyPic

 

 LANGHELG
Artistic

Innimellom anne sakprosaanalysene har jeg visst tid til å ta bilder og ikke minst blogge.
 


Elsker å se på når Elise tegner. Hun er så flink! Hater at jeg alltid glemmer tegneblokken min hjemme.


Tuesday

In the Greek world, Tuesday (the day of the week of theFall og Constantinople) is considered an unlucky day. - Wikipedia
(er klar over at det er onsdag i dag, innlegg fra i går)

En annen blogger stilte i går spørsmålene:  Hva hadde du gjort om du fikk 1. million kr? og Hva hadde du gjort om du måtte gi dem vekk?

1. Enkelt valg. Jeg hadde investert i livet mitt.

2. Hvor mange hadde faktisk gitt dem til veldedighet?

 

Intens logoarbeiding

Random bakgrunnsfyr på toget

Kafè

Kafèblomst


Green line

 

foto @ amalie

 
Amalie og Stine
To jenter på 18 og 19 år fra Bergen!
Legg oss til som venn!

ARKIV

Mai 2012 April 2012 Mars 2012 Februar 2012 Januar 2012 November 2011 Oktober 2011 September 2011 August 2011 Juni 2011

KATEGORIER

Blogg DIY Foto Hobby Hverdag Klær og sånt Konkurranse Musikk Musikk fra A-Å Reiser Russetid Samfunn Sammenkomster Tankespinn Trening og kosthold Underholdning Video

VI LESER

Annika Berglihn Frekke Sekker Ida Im Fancy Ine June tegninger Keiko Lynn Line Marthe Mira Jakobsen Sara Stine Superkul Tirill Tuulabloglovin